Bina Web Ecommerce (Kedai Online) Secara Percuma

Lama betul saya tak menulis di blog ini gara-gara memberikan fokus kepada perniagaan MLM secara online. Diam tak diam dah lebih setahun saya terlibat dan kini perniagaan tu dah semakin stabil dan mampu menjana pendapatan lima angka setiap bulan.

Tapi post kali ini bukanlah nak cerita pasal MLM, saya pun rasa berat nak kongsi kerana ramai yang negatif dengan MLM. Kali ini saya nak kongsikan tentang membina laman web e-commerce atau kedai online. Kedai online ni sesuai jika anda ada banyak produk untuk dijual dalam satu laman web.

Untuk membina kedai online biasanya memerlukan bajet yang tinggi kecuali anda mahir menggunakan script ecommerce percuma yang biasanya disediakan oleh syarikat hosting. Semasa melayari internet saya terjumpa laman web lot.my yang membolehkan anda membina kedai online secara percuma dengan hostingnya sekali.

kedai online percuma

Saya telah cuba menggunakan servis web based ini dan ianya memang mudah untuk membina kedai online. Dalam masa beberapa minit saja anda dah boleh ada kedai online sendiri. Saya dah buat satu di www.sukeri.lot.my

kedai online percuma

Belum dapat idea apa produk nak jual, saya letak dulu beberapa ebook resell rights yang saya miliki. Mungkin nanti boleh bantu isteri saya yang mempunyai perniagaan tudung untuk jualan tudung secara online. Dekat nak Raya ni produk macam tu memang laris.

Kalau anda ada produk yang nak dijual secara online tetapi kekurangan bajet bolehlah gunakan lot.my untuk membina kedai online anda sendiri. Buat masa ini ianya percuma 100% dan di masa akan datang mungkin akan diujudkan akaun premium yang memerlukan bayaran untuk ciri-ciri tambahan.

lot.my

Sumber : Utusan Malaysia

Harap web ini akan berkekalan kerana ianya pasti banyak membantu mengembangkan industri perniagaan internet di negara kita. Tahniah kepada team lot.my yang diketuai oleh Mohd. Akmal Akhpah serta rakan-rakannya Shahabudeen Jalil, Mohd Suhaimi Ramly, Khairul Anwar M. Zaki, Luqman Zulhusni Ismael dan Mohd Alif Nordin.

Jika anda dah berjaya buat kedai online, kongsi-kongsikanlah link web anda di bahagian komen.Panduan bagaimana untuk mula membina kedai online hanya dalam masa lima minit ada ditunjukkan di Blog Lot.my di sini.


Lagi Artikel Menarik. Klik Disini

RSS feed | Trackback URI

13 Comments »

MyAvatars 0.2
Comment by KA'AB Subscribed to comments via email
2010-07-18 23:09:33

Saya juga telah menggunakan kemudahan yang telah di sediakan oleh lot.my ini. Dengan segala fungsi yang ada, pada kadar bayaran yang tiada, ianya sangat-sangatlah berbaloi !

Boleh lah jenguk-jenguk di http://kedaisiberneka.lot.my

 
MyAvatars 0.2
Comment by mike Subscribed to comments via email
2010-07-19 01:42:49

wow terima kasih en.sukeri kerana mengenalkan website ini kpd kami .
kini saya boleh menjual online pula! tanpa apa-apa modal .:)

harap dapat mengunjungi: http://maranello9.lot.my/

 
MyAvatars 0.2
Comment by Imass Subscribed to comments via email
2010-07-19 09:27:41

Salam,

Bagus ada peluang camni.
Saya dh tengok actually diorg guna
opencart.

Saya sendiri guna servis opencart dan
sekarang versi terbaru lebih mantap.

Thanks Sukeri sudi share :)

 
MyAvatars 0.2
Comment by rina Subscribed to comments via email
2010-07-19 12:53:22

Salam.
Terima kasih En. Sukeri sebab share info macam ni.
Memang bagus bagi newbie macam saya yang kekurangan modal.
Jangan lepaskan peluang seumpama ini.

 
MyAvatars 0.2
Comment by Mezain Subscribed to comments via email
2010-07-19 14:49:42

Tq Sukeri,

Perkongsian yang menarik, dah buka akaun tapi belum ada idea nak jual apa. Tengah fikir fikir dulu, produk apa yang boleh terjual..http://mezain.lot.my

 
MyAvatars 0.2
Comment by mariah kassim Subscribed to comments via email
2010-07-20 21:32:54

Tq en sukeri,
Memang saya tercari cari macam mana nak buka kedai online ni, sekarang en sukeri dah tunjuk kan jalan nya insyaaalah saya akan berusaha.

 
MyAvatars 0.2
Comment by mzbaby Subscribed to comments via email
2010-08-04 15:43:28

iii.. just want to sharing.. i jumpe banyak contoh kedai kedai online yg dah siap la.. ader kat http://lot.my/example

 
MyAvatars 0.2
Comment by JemputKeDuniaKu
2010-08-19 00:14:32

wwaaa..tq..tq..share website ni padaku..
boleh try ni..ORA! ORA!

JemputKeDuniaKu’s last blog post..Foot Detox Patch

 
MyAvatars 0.2
Comment by Suhaimi Ramly Subscribed to comments via email
2010-09-25 00:12:33

En. Sukeri,
Terima kasih kerana menggunakan lot.my. Kalau tuan ada apa-apa cadangan untuk memperbaiki servis kami, we are all ears :)
Just email team kami di tanya@lot.my.

Thanks,
Suhaimi Ramly @ Bal
Team lot.my

 
MyAvatars 0.2
Comment by hanna Subscribed to comments via email
2010-09-28 19:51:20

saya yakin trend online shopping kat malaysia ni makin lama makin ada potential. itu yang saya plan nak mula online bisnes ni, walaupun part time dulu.

kalau tak ambik peluang sekarang, rugi.

saya tengok ada seminar jugak la. cuba tengok http://lot.my/static/bengkel . ada siapa penah pergi ke?

 
MyAvatars 0.2
Comment by mohd hafiz Subscribed to comments via email
2011-04-24 01:11:40

Your IT Online Store

 
MyAvatars 0.2
Comment by cheapwebhosting
2011-08-31 04:22:39

Free domain name when you sign up more than 12 months, cheap web hosting avaliable for bloggers, managed vps Just USD 35.99/Mo, Start Your own web hosting company today. visit http://www.synwebhost.com to get more details

 
MyAvatars 0.2
2012-06-15 22:57:56

[…] View the original article here Posted in Perniagaan Internet | Tags: Ecommerce, Kedai, Online, PERCUMA, Secara « Teknik Mudah Menjana Pendapatan Dari Program Affiliate […]

 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
URI
Subscribe to comments via email
Your Comment (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong> in your comment.

This blog uses the CommentLuv plugin which will try and parse your sites feed and display a link to your last post, please be patient while it tries to find it for you.
Ebook Panduan Adsense Percuma Ebook Panduan Buat Blog Wordpress Ebook Panduan Membina Laman Web

Perniagaan Internet . Usahawan Internet is proudly powered by WordPressEntries (RSS) and Comments (RSS). • xMark Theme by: Lisa Sabin-Wilson