Pernahkah Anda Terfikir Untuk Membina Kedai Online Sendiri (Online Store)?

Lazimnya Usahawan Internet mempunyai laman web berbentuk sales letter atau squeeze page untuk menjual sesuatu produk. Model begini hanya sesuai bagi satu produk untuk satu laman web.

Bagaimana pula kalau ada banyak pilihan produk, terutamanya produk fizikal yang mempunyai pelbagai bentuk dan variasi tu, tentu sukar untuk menjualnya melalui squeeze page. Saya fikir format Kedai Online  (Online Store) adalah lebih sesuai.

Saya pernah juga cuba-cuba bertanya kepada designer kenalan saya berapa harga untuk upah membina online store untuk saya. Beliau kata, “Kawan punya pasal RM2500 jer la”

Perrgh.. RM2500 jer la.Dalam hati “Ni nak makan kawan ke apa”. Mahalnya. Tak puas hati saya surf online dan dapati harga untuk membina online store memang mahal. Contohnya, Yahoo Shopping Cart caj US$29.95 sebulan. Nak buat sendiri, kompleks sangat. Kalau salesletter lainlah. Ni ada macam-macam menu pilihan yang saya sendiri pun tak tahu apa gunanya.

Mujurlah semalam Team SaifulSham keluarkan satu video percuma (44 minit lama tu, bukan macam video YouTube) mengenai Kedai Online. Mereka membincangkan strategi, pilihan, kedai online berbayar dan kedai online free dan pilihan mereka yang mereka rasakan terbaik.

Yang mengejutkan, pilihan mereka tu perisian shopping cart (perisian untuk bina kedai online) free saja

Untuk tahu apa pilihan mereka, sila tonton video tersebut (Klik Di Sini).

Oh ya, tak perlu bagi alamat emel pun.


Lagi Artikel Menarik. Klik Disini

RSS feed | Trackback URI

5 Comments »

MyAvatars 0.2
Comment by zool
2008-04-05 14:33:29

Wa.. Satu cerita yang menarik dan patut diikuti..

zool’s last blog post..Penulis blog di RTM 1??

 
MyAvatars 0.2
Comment by En Dlie
2008-04-08 13:06:37

Thanks for the info.. memang dah lama tercari2 shopping cart ni..

En Dlie’s last blog post..Mari Kenali Pengurusan Kewangan Pasangan Anda

 
MyAvatars 0.2
Comment by Afzai Afandi Subscribed to comments via email
2008-04-11 01:16:22

Salam bro…

Pasal kedai online guna system chart tu…aku ada jumpa kat WC…RM300 jer siap bagi admin panel lagi.Mesra admin.

Dia boleh setup kedai online dalam masa 5 hari jer. Memang murah giler.

Memang bestt video tu…

Afzai Afandi’s last blog post..Yakinlah Pada Kemenangan

 
MyAvatars 0.2
Comment by zuhairy Subscribed to comments via email
2008-04-16 02:14:52

bagus ni, kalau ada idea nak buat bisnes nanti, boleh guna chart tu..

 
MyAvatars 0.2
2008-04-17 10:46:48

Nak dapat shopping cart tu ada dalam akaun cpanel… dalam fantasico(entah btl ke tak aku eja ni)

 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
URI
Subscribe to comments via email
Your Comment (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong> in your comment.

This blog uses the CommentLuv plugin which will try and parse your sites feed and display a link to your last post, please be patient while it tries to find it for you.
Ebook Panduan Adsense Percuma Ebook Panduan Buat Blog Wordpress Ebook Panduan Membina Laman Web

Perniagaan Internet . Usahawan Internet is proudly powered by WordPressEntries (RSS) and Comments (RSS). • xMark Theme by: Lisa Sabin-Wilson